Exemplu de comunicare cu presa defectuoasa

Dincolo de toate informatiile practice referitoare la activitatea de media relations din companii sau agentii, consider ca este important sa discutam despre exemple concrete.

De aceea, voi aduce  in discutie un model de comunicare cu presa defectuoasa, din zilele noastre, mai precis de saptamana trecuta.

Este vorba despre declaratia domnului Tudorel Butoi din 24 februarie. Pe scurt, domnul Tudorel Butoi, expert criminalist a spus, la Realitatea TV, că majoritatea femeilor agresate pe stradă, în parcuri şi ascensoare … şi-au provocat agresorii! Că multe dintre victime sunt „piţipoance” şi femei cu caracter de „leliţă balcanică” şi că femeile ar trebuie să fie atente pe unde umblă şi cu cine intră în vorbă, nu să dea buzna după aia la poliţie c-au fost violate! (gasesti aici declaratia).

Dincolo de continut (cu care eu, personal, nu sunt de acord), insa pe care nu il discutăm acum, termenii folosiţi în exprimare şi tonul abordat de domnul Butoi au fost principalele puncte negative ale declaraţiei.

Rezultatul? Blogosfera romanească şi ONG-urile au luat foc, a fost facută plangere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminǎrii, s-a creat un grup de sustinere a acestei plangeri pe Facebook, cu peste 1000 de membri şi mă aştept ca, în curând, să ia atitudine şi presa clasică.

Citeşte aici continuarea precum şi câteva sfaturi pentru „dezamorsarea” acestei situaţii.

Totodată, te aştept să oferi propriile tale sfaturi pentru evitarea adâncirii conflictului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s