“Ponturi” de angajator

In calitate de angajator, m-am intalnit adesea cu tot felul de candidati pentru diverse functii din companiile sau departamentele pe care le-am coordonat.

Aici vei gasi cateva sfaturi din perspectiva unui angajator.

Ele nu au, intodeauna, legatura cu ceea ce stie un candidat, ci cu ceea ce crede angajatorul ca acel candidat stie (uneori iti dai seama din prima discutie, alteori nu, cu toate acestea intotdeauna iti formezi o prima parere despre candiat, inca de la inceputul discutiei).

Da, este adevarat, angajatorul este om si se bazeaza, in primul rand, pe impresiile pe care si le-a format in timpul interviului si apoi pe ceea ce si-a notat. Daca angajatorul si candidatul se afla, inca de la inceput, pe aceeasi lungime de unda, sansele sa primesti acea functie cresc.

Citeste aici sfaturile din perspectiva mea, de angajator – unele pot fi generalizate la mai multi angajatori, altele nu.

(Spre exemplu, mie, personal, nu-mi place sa fiu contactata telefonic pentru informatii suplimentare, in momentul in care public un anunt de angajare – dar poate ca pe alti angajatori nu-i deranjeaza. Intrucat munca unui PR-ist presupune, adesea, activitati de cercetare, consider ca un potential angajat trebuie sa stie sa caute informatiile de care are nevoie, astfel ca identificarea informatiilor necesare reprezinta o modalitate de departajare a candidatilor).

P.S. Articolul acesta NU este un anunţ de angajare, ci doar o modalitate de a oferi sfaturi practice celor care participa la interviuri.

Alte articole care te-ar putea interesa:

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s