Al doilea training gratuit din seria „Buticul de PR”

Miercuri, 14 iulie, incepand cu ora 19.00, va avea loc cel de-al doilea training gratuit din seria „Buticul de PR”. Cursul se va desfasura la IAA House, Calea Victoriei nr. 126, Sector 1, Bucuresti, iar participantii sunt asteptati incepand cu ora 18.30.

Datorita solicitarilor din partea cursantilor care nu au avut posibilitatea de a participa saptamana trecuta la training, acest curs va avea acelasi subiect cu cel de saptamana trecuta:  „Comunicatul de presa – tot ce ti-ai dorit sa stii despre el, dar nu ai avut pe cine sa intrebi„.

Daca saptamana trecuta l-am avut ca invitat pe Sebastian S. Eduard, Sef Departament Cultura-Mass Media la Jurnalul National, pentru a ne vorbi despre principalele greseli in redactarea unui comunicat de presa si despre modele de comunicat „cum nu si-ar dori sa primeasca niciun jurnalist”, invitatul acestei saptamani va fi Petrisor Obae, Editor Paginademedia.ro, care va prezenta relatia cu specialistul de relatii publice din perspectiva jurnalistului, prezentandu-ne totodata „colectia” sa de comunicate de presa adunate de-a lungul timpului de la pseudo-PR-isti.

Sper doar ca, in timp, astfel de „colectii” care nu ne fac deloc cinste, noua, PR-istilor,  sa nu mai existe!

De aceea, rolul acestei sesiuni de training este, in primul rand, educarea tuturor celor care isi doresc o cariera in relatii publice, si, in primul rand, a juniorilor.

Prin urmare, asa cum, probabil, ti-ai dat seama, acest prim training intitulat “Comunicatul de presa – tot ce ai vrut sa stii despre el, dar nu ai avut pe cine sa intrebi” se adreseaza incepatorilor care isi doresc o cariera in PR si obtinerea acelor informatii pe care nu au avut de la cine sa le invete, indiferent ca au absolvit o facultate de comunicare sau nu; dar si acelor manageri care doresc sa isi promoveze compania in presa si sa construiasca o relatie de durata cu jurnalistii, dar nu stiu de unde sa inceapa; sau acelor reprezentanti de ONG-uri care creeaza si implementeaza programe de responsabilitate sociala, dar nu obtin acoperirea media pe care si-o doresc, pentru ca nu stiu cum sa se exprime pe limba jurnalistului. Nu in ultimul rand, cursul se adreseaza si jurnalistilor care nu au experienta in PR, insa isi doresc sa afle ce inseamna munca in acest domeniu, precum si acelor specialisti de relatii publice care, desi nu detin pregatire teoretica si practica, au fost siliti de imprejurari sa se ocupe de relatia cu presa.

Pe de alta parte, daca deja lucrezi intr-o agentie sau departament de PR (avand o experienta de minim 1 an), s-ar putea ca nivelul de baza al informatiilor pe care le voi oferi cursantilor sa ti se para plictisitor. De aceea, in caz ca, citind programul cursului de aici, iti dai seama ca nivelul sau este prea “basic” pentru tine, astfel ca participarea la acest training ar fi inutila deoarece cunosti informatiile pe care le voi prezenta, te rog sa ma anunti, astfel incat sa pot oferi locul tau altor potentiali cursanti care, din diferite motive, nu au putut participa la cursul de pe 7 iulie.

Larisa Toader

Managing Director Russenart Communications

Un gând despre „Al doilea training gratuit din seria „Buticul de PR””

Lasă un comentariu