Prima carte

Lucrarea ”Secretele relatiei cu presa – sfaturi practice si studii de caz” este prima carte cu informatii practice din domeniul comunicarii, adresandu-se tuturor celor care doresc informatii concrete despre activitatea specialiştilor in relaţii publice, fie că sunt manageri, jurnalisti, reprezentanti ai ONG-urilor sau studenti.

Cartea şi-a propus să ofere cititorilor o prezentare reală a activităţii din agenţiile şi departamentele de relaţii publice, fiind in acelasi timp un instrument de promovare neconventionala pentru parteneri. Totodata, este prima carte publicitară din domeniul comunicarii, beneficiind de sprijinul a peste 20 de parteneri, din diferite domenii de activitate.

Lucrarea este primul volum dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Buticul de PR” si este scrisă într-un limbaj accesibil, familiar, fără termeni academici, cuprinzând informaţii detaliate despre stilul de lucru şi principalele instrumente folosite în relaţia cu presa, în cadrul agenţiilor de comunicare. Alături de studiile de caz, în cadrul fiecărui capitol există câte o rubrică specială, intitulata “De-ale lui Stan Patitu’” cu sfaturi practice şi soluţii la probleme des întâlnite în activitatea de relaţii publice  (cuprinsul cartii poate fi citit aici).

Cartea cuprinde 5 capitole fiecare dintre ele răspunzând anumitor întrebări ale juniorilor. Primele două capitole familiarizează cititorul cu miturile din PR şi cu felul în care sunt structurate agenţiile şi funcţiile în domeniul relaţiilor publice. Capitolul 3 detaliază principalele activităţi şi instrumente folosite în relaţia cu presa, în timp ce capitolul 4 prezintă soluţii care pot uşura angajarea într-o agenţia, iar capitolul 5 prezintă momente din munca în agenţie a unui specialist de relaţii publice junior.

La finalul cărţii, exista un dicţionar al termenilor folosiţi de specialiştii de relaţii publice, in special “englezisme” si denumiri intrate in jargonul PR-istilor de agentie.

15 gânduri despre „Prima carte”

  1. Hei! Cartea se găseşte şi în Constanţa ? Dacă da, îmi poţi spune ce librărie? Mulţumesc!
    P.S. Felicitări pentru ceea ce ne oferi, foarte util ! Mai ales pentru mine, viitoare studentă la Comunicare şi Relaţii Publice. 😀

    1. Multumesc si eu pentru cuvintele frumoase!

      Te asteptam si la workshop-ul din acest sfarsit de saptamana (22-23 septembrie), referitor la promovarea unui start up!

      Vom avea din nou doua locuri 70% subventionate!

      Detalii in curand, pe blog!

      Larisa Toader

Lasă un comentariu

…un magazin de relatii publice si comunicare