Workshop 2: Baza de date – cum o creezi şi actualizezi eficient?

Ce este o bază de date? Şi de ce este ea importantă?

O bază de date, permanent actualizată, alături de o strategie coerentă de relaţii publice, reprezintă punctul de plecare în crearea unei bune relaţii cu toate publicurile ţintă (inclusiv relaţia cu presa). De ce? Pentru că, înainte de toate, trebuie să ştim cui ne adresăm. Pe de altă parte, aceasta este principala activitate a Juniorilor din relaţii publice, indiferent că lucrează într-un departament sau într-o agenţie.

388

De aceea, pentru a crea o bază de date într-un mod profesionist, trebuie să folosim un program special de baze de date (Ex. Access). Acesta ne va permite ulterior tot felul de artificii (selecţii şi filtrări, afişarea într-o singură pagină a tuturor informaţiilor despre o instituţie, introducerea unor anumite reguli şi multe alte asemenea « minunăţii » care la prima vedere par extrem de dificile).

Din păcate, această modalitate de a crea o bază de date este în continuare de domeniul fanteziei. În lumea reală, foarte multe agenţii/ departamente de relaţii publice încă folosesc “sfântul” Excel în tot ceea ce ţine de liste şi baze de date. Pare mult mai practic şi mai uşor de utilizat (lucru total neadevărat, pentru că acest program are cu totul alt rol, dar este greu să te împotriveşti “tradiţiei”).

Însă, indiferent de programul folosit, este important ca baza de date să aibă următoarele câmpuri:

Citeste continuarea articolului aici (tasteaza parola primita pe email)…

Pentru alte informatii si participarea la workshop-urile Buticul de PR 2014, te invitam sa accesezi sectiunea Inscriere

Ar putea sa te intereseze si alte articole Buticul de PR:

3 gânduri despre „Workshop 2: Baza de date – cum o creezi şi actualizezi eficient?”

  1. Buna seara, Va trimit acest mail deoarece nu mai pot accesa cursurile online. Am parola dar nu mai pot accesa cursurile. Toate cele bune!

    Andreea Nastac tel: 0762.459.633

    În Marţi, 11 Noiembrie 2014 19:00:41, Buticul de PR a scris:

    WordPress.com Buticul de PR posted: „Ce este o bază de date? Şi de ce este ea importantă? O bază de date, permanent actualizată, alături de o strategie coerentă de relaţii publice, reprezintă punctul de plecare în crearea unei bune relaţii cu toate publicurile ţintă (inclusiv relaţia cu pre”

    1. Buna ziua,

      Nu mai puteti accesa cursurile online deoarece perioada cursurilor gratuite s-a incheiat luni, conform mesajului din ultimul curs pe care l-ati primit.

      Incepand de astazi parola primita nu mai este valabila.

      Asa cum ati aflat atunci cand v-ati inscris, era vorba de cursuri gratuite de o saptamana (accesul a fost prelungit la 10 zile, insa s-a incheiat).

      Ati primit in cursul zilei de astazi un mesaj referitor la incheierea cursurilor.

      Va asteptam la urmatoarele cursuri pe durata programului!

Lasă un comentariu